F1 2015 – Ferrari snabbast på försäsongtest

Fyra dagar på spanska Jerez gav oss ett första smakprov på årets Formel 1-bilar. Ingen säger sig förvänta sig något annat än att Mercedes ska fortsätta sin dominans. Inte ens Mercedes själva.

Och på detta första försäsongstest dominerade Mercedes – genom att göra över två fulla racedistanser. Redan första dagen. Och så fortsatte man dagarna igenom. Den tillförlitligheten på första testet är inget annat än uppvisning och styrkebesked. Oavsett hur mycket bränsle man körde med, vilka däck som satt på etc.

Ett annat utropstecken var Ferrari. Ferrari fick också ihop många varv och det var imponerande många. Om det inte vore för Mercedes… Men Ferrari var snabba, dagarna igenom och Vettel och Kimi toppade listorna utom dag tre, då Kimi aldrig körde på de mjuka däcken. Men ändå var näst snabbast.

Nu är tiderna nästan intetsägande. Tidigt på säsongen, bilarna kommer att utvecklas mycket till Melbourne och ingen utanför stallen vet vilka program man testade.

Men kombinationen av bra tider och det faktum att Kimi Räikkönen log i depån säger mera. Förra gången han log var han med och slogs om VM-titeln ända in till slutet i sin Lotus…

Att Kimi och Vettel verkar ha en mycket god stämning även som stallkamrater bådar förstås gott också. Men kan de rå på Mercedes?

Klart de kan! Inte minst som det precis framkommit att Hamilton återigen skiljt sig (från samma kvinna igen) och förra gången det skedde var Hamilton ur balans rätt länge och resultaten mediokra. Det kan vara Rosbergs chans. Och Ferraripojkarnas.

Nu ser vi fram emot nästa test, då i Barcelona! Kommer Honda att ha bättre ordning på maskinen då? Självklart, de fick ju ihop 79 varv i alla fall, med mycket värdefull data. Lita på att Honda inte är med i Formel 1 för att komma två. Inte McLaren och Alonso heller. Möjligen Button…

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till F1 2015 – Ferrari snabbast på försäsongtest

  1. Jag skriver:

    Ja nu är det snart bara 1mån kvar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s