Snacks på kikärtor – ditt eget alternativ till chili-jordnötter

Snack till TV-soffan - kikärtor med chilismak

Snack till TV-soffan – kikärtor med chilismak

Låt oss titta på en smakrik rätt, som fungerar som snacks och likasom tilltugg till annan mat. Dessutom är det en vegetarisk rätt som du kan använda för att överraska dina vegan- bekanta med.

Det här är ett enkelt recept på rostade kikärtor med chilismak!

Tidsåtgång: 10 min (men kikärtorna måste blötläggas över natten och sedan kokas)

Svårighetsgrad: 3

Priset Du får chilikikärtor motsvarande en årsförbrukning för kostnaden av en påse rostade jordnötter.

Ingredienser

  • 2 dl torkade kikärtor (som blötläggs under minst 8 timmar i kallt vatten)
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 msk chilipulver (eller annan krydda efter smak, behag och lagerföring)
  • 1 msk lökpulver

Rapsolja att steka i

Tillredning:

Förberedelse: Koka de blötlagda kikärtorna i 60 min.
1. lägg de kokade kikärtorna på hushållspapper. De ska vara fuktiga på ytan, men inte drypa av vatten.

2a. Blanda majsstärkelse med kryddor i en skål.
2b. Lägg i de fuktiga kikärtorna och rulla dem så att kryddblandningen täcker dem. Tänk panering.

3a. Hetta upp en stekpanna och tanka den med rapsolja, så att det täcker botten.
3b. Stek kikärtorna, på hög värme och under frekvent skakning, så att de steks på många ”sidor”. Kikärtorna bör inte uppta mer än halva ytan av stekpannan, så de kan rulla runt obehindrat.
3c. 5 minuter stekning på hög värme, men det ska inte bli svart på kikärtorna.

4. Ta ur kikärtorna igen, lämpligen med en stor sked. Om de är för flottiga kan du åter igen lägga dem en stund på hushållspapper (dock med risk för pappersrester på ditt alster).

Klart!

Allergi:
Glutenfri – ja
utan ägg – ja
utan mjölk – ja
laktosfri – ja
utan fisk – ja
utan soja – ja

Sugen på mer tilltugg? Varför inte göra dina egna bacon? Perfekt snacks det med – receptet hittar du här

Fler enkla recept på receptsidan

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s