Sälj dina fakturor – sälj dina fordringar

Om jag köper en produkt mot faktura av ett företag, är det idag mycket vanligt att något annat företag (än det jag handlade av) köper fakturan.

För små företag är systemet med att sälja sina fakturor livsnödvändigt, för de har inte råd att ligga ute med dessa pengar. Systemet garanterar snabba pengar.

Om du utsätts för brott och domstolen ger dig rätt till skadestånd, är utbetalningen av detta ofta beroende av den dömdes ekonomi. Och häpna när det inte är sällan som den dömde har dessa pengar; tvärtom kanske har fler skulder.

Skulle det inte vara lämpligt att inrätta ett analogt system, där du som privatperson kan sälja ditt skadestånd – din fordran – som domstol fastslagit, till ett företag. Företaget betalar omedelbart ut summan till dig och tar över skadeståndet och för egen vinning driver in det?

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sälj dina fakturor – sälj dina fordringar

  1. Bertil Johansson skriver:

    Det ligger ett lagförslag om att staten ska betala ut skadeståndet och sedan (försöka) driva in det av den dömde. Idag är det tvärt om, den drabbade ska först försöka alla vägar att få in pengarna, och först när detta är bevisat omöjligt träder staten in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s